Gradska knjižnica Samobor

Odjel za djecu i mlade 

KVIZ 

Volim prirodu 2024.

 

Tjedan obilježavanja i "voljenja" prirode počinje u ponedjeljak,18.3. i traje do subote, 23.3.2024. 

Ova nam je godina donijela vrlo zanimljiva i različita predavanja, radionice i teme. Započinjemo tjedan s predavanjem i izložbom prekrasnih proljetnica, najavljivačicama proljeća, a za njima odmah slijedi kviz znanja o još jednim pokazateljicama toplijeg vremena, kviz o rodama. Sve nam to omogućuje Ju Zeleni prsten Zagrebačke županije.

Na Dan očeva nam u goste dolazi jedan poduzetni i ekološki osviješten tata, Hrvolje Boljar, koji je svo svoje znanje i životna načela ugradio u osmišljavanje i proizvodnju eko tenisica pod nazvom brenda Earthbound.

Srijeda nam donosi svijet mikroorganizama kojeg će sudionicima približiti znanstvenica Najla Baković, dok četvrtak donosi šumske kronike koje bilježe stručnjaci u Ju Park prirode Žumberak- Samoborsko gorje. Taj dan obilježavamo i Međunarodni dan šuma, kao i prvi dan proljeća pa je prigoda i više nego mnogo.

Petak će se u svijetu obilježiti Dan voda, a tako ćemo i mi. U goste nam dolazi znanstvenica Ana Rapljenović s Instituta Ruđer Bošković, koja će pričati o tome što se sve nalazi u morima i oceanima kad pričamo o zagađenju.

Da doživljaj bude potpun, poslije podne će, o svom uspješnom Startupu i ekološkoj liniji deterdženata i kozmetike, pričati  Ivana Grčić iz samoborske tvrtke Melli Aromatica.

Za kraj tjedna donosimo promociju ultra popularnih slikovnica meteorologa Zorana Vakule. Njegove "Vremenaste priče" naveliko približavaju spoznaju vremenskih prilika i neprilika i pravo je bogatstvo čuti sve te zanimljive činjenice. Osim toga, taj dan slavimo i Svjetski dan meteorologije, pa gdje ćeš boljeg predavanja.

Pridružite nam se i uživajte u raznovrsnim temama i pokušajte usvojiti slogan "Volim prirodu" i prema njoj se ponašati kao prema sebi, osobi koju bi najviše trebali voljeti.

 

Važno o kvizu

U pitanjima se nalaze plave riječi koje su ujedno i link na stranice na kojima možeš pronaći točne odgovore. Klikom na plavu riječ otvorit će se poseban prozor koji te vodi na stranicu gdje se nalazi točan odgovor na pitanje. 

Nagrada za pobjednika/cu kviza je osigurana od strane Gradske knjižnice Samobor. Svi koji kviz riješe 100 % točno, ulaze u ždrijeb za odabir. Pobjednika/cu odabire alat "Random picker", a rezultat objavljujemo u ponedjeljak 25.03.2024. na društvenim mrežama Gradske knjižnice Samobor, Odjela za djecu i mlade. Sretno!

 Kviz je aktivan u razdoblju od 18. 3. 2024. do 24. 3. 2024.